TANKAD inför hösten

Augusti månad har kommit till sin mitt och snart är sommarlovet slut. Nya rutiner och vardagslunken ska äntligen startas. Känslan att komma in i vardagen är för en del en njutning. För andra en plåga och känsla av att ”vad hände denna sommaren” och en del tänker ”nej nu kommer hösten, grått, trist och mörkt”.

Att i detta läge som vi just nu står i, med fortsatta Corona restriktioner gäller verkligen att fundera på, hur ska jag tanka mig själv och förbereda mig inför hösten på bästa sätt? Vad mår jag bra av? Vad behöver jag för att känna mig glad och inspirerad?

För mig så har nästan på plats nummer ett, mat. Gärna färgglad sådan och gärna hemlagad. Många känner att det inte finns tid för matlagning men om man ser till vad man mår bra av så är det inte bara träning och rörelse om inte kosten får vara med på ett hörn.

Jag gjorde en stor sallad härom dagen och den räcker i ett par dagar och dessutom blir jag glad av den.

Jag testade dessutom att göra plommonpaj. Något som jag aldrig gjort. Skiva ner dem, strö socker och kanel, på med vanlig smuldeg (havregryn, smör, socker eller sirap) och sen in i ugnen. Enkelt och gott, nya smaker dessutom.

Att bara göra något nytt kan skapa förundran och glädje. Ett bra tips innan hösten kommer är att skriva sin egen lista ”Saker att göra då jag tycker det är tråkigt och trist”. En lista där lyssna på min favoritskiva med XX kan vara en punkt, liksom att ta en promenad i skogen, baka en paj, åka med hembakt fika till en vän osv osv. Allt handlar om att bara bryta tankebanorna som du har just nu.

Så ta ett djupt andetag, le och säg högt till dig själv. Jag har inga förväntningar på hösten, den blir som den blir, jag ska göra det bästa utav den, acceptera dåliga dagar och fira det riktigt bra dagarna. Jag ska ta flera korta pauser per dag, stanna upp och andas och ge mig själv ett leende på morgonen även då jag inte känner för det. Jag ska vara snäll mot mig själv och andra. Tanka min kropp och själ med bra mat och saker som fyller på min glädjebägare. Amen!

Och baka en plommonpaj, inte dumt alls!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *