Att förändra sig

Förändringar står ofta för något negativt för många människor. Det innebär på något vis att det man kanske gjort under en lång period är fel och det får människor att känna sig misslyckade. Hamnar i försvarsställning. Kanske till och med aggressivitet.

Om vi tittar på just ordet och delar det till FÖR + ÄNDRING. Här innebär det att det krävs ett positivt mindset innan man börjar ändra något. Om man är negativt inställd blir det svårt att lyckas med en förändring. Om man från börjar är emot så inser ni hur slutresultatet kan se ut samt vilken energi man för in i förändring. Negativ energi föder sig själv, alltid, det är därför det är viktigt att vara positivt instället. Fake it til you make it inställning kan krävas ibland!

Det är så viktigt att man förstår det när man ska coachas i livet att det krävs att man är positivt inställd mot att man kanske behöver förändras men vet ni – det kan bli oerhört bra genom det.

Vem är det som säger att det är jobbigt med förändring? Måste det vara jobbigt med förändring? Visst krävs det ett engagemang men om man fokuserar på det man behöver ändra och inte ser vilket mål man har satt framför sig, VARFÖR man vill förändras då kommer det alltid vara jobbigt.

Om man har ett mål att leva ett hälsosamt liv och känna energi och livslust men vill äta godis, snacks och fet mat då har man inte ett tillräckligt starkt VARFÖR man vill ändras. Så enkelt är det.

Om man vill leva ett liv i glädje och kärlek men ständigt omger sig med negativitet, väljer dåliga relationer och ständigt talar om sig själv i negativ form så förstår ni att det blir svårt att få ett bra resultat, eller hur?

Att förändras tar tid, därför behöver man delmål och då är det bra med coachning för att bryta ner så målen blir NÅBARA! Det är det som är nyckeln mot förändring som leder till ett riktigt bra slutresultat. Att känna att genom små steg så kan man förändras. I arbetslivet är det inte alltid lika lätt då andra vill genomföra förändringen men i privatlivet så har vi själva den möjligheten. Oavsett så behövs det positiva mindsetet.

Du kan förändras och det kan vara helt otroligt frigörande att få göra det. Om du väljer att känna in KÄNSLAN av att kanske vara glad, lyckligt och fri! Om du väljer att tänka att jag är VÄRDEFULL och värd ett liv där jag känner livslust och är levnadsglad!

Jag har gjort en del förändringar senaste åtta månader, kost, träning, arbete och människor i min omgivning – det har gett mig frihet, glädje, en kropp som är riktigt glad och ett hjärta som lyser ihop med en själ som hamnat helt rätt – om det varit lätt? Nej men jag har varit FÖR ändringen och tagit små steg. Det kan du också – det vet jag och TÄNK vad bra det kan bli! 🙂

You can do it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *