T.A.N.K.A.D

Efter att ha varit hos min KBT terapeut som en dag sa till mig; Du borde jobba med det här Susann, du har en förmåga att motivera och inspirera människor genom att bara vara du! Du har en enorm livskompetens och erfarenhet på så många områden så varför blir du inte coach och arbetar med stressförebyggande ohälsa? Stöttar andra och får dem att utvecklas. Det är ditt kall!

Jag kände hur orden träffade mig. Mitt innersta. Funderade och insåg att, varför gör jag inte det? Efter flera bataljer inom arbetsmiljö och personalomsorg på arbetsplatser så tänkte jag, nej det måste vara slut på det här nu. Jag hade satt min hälsa på spel så många gånger och kände, hur kan jag få mig själv hållbar? Privat. Arbetsmässigt. På fritiden. Själsligt.

Vi vill ju alla ha resultat. Som ger mervärden, mjuka och hårda. Alla tjänar på att vi alla mår bra. Att vi gör vårt bästa. Men för att kunna göra det så måste vi också vila och återhämta oss. Ofta.

Vår välfärd är bättre än någonsin, ändå mår vi sämre än någonsin. Oavsett vart i hierarkin vi befinner oss. Alla har olika stresspåslag, då pratar vi inte bara tidsmässigt utan den enorma inre stress som många upplever. Varje dag. Det är dags att vi förändrar det.

På så sätt skapades T.A.N.K.A.D som en grundsten i min coachning.

T:et står för tillit. För att jag ska hjälpa dig så måste du ha tillit till mig som coach. Tillit bygger vi upp, tillsammans, utifrån där du är.

A:et står för att de intentioner vi sätter upp är accepterade av dig som klient. Att acceptera innebär att de intentioner vi väljer att sätta upp är realistiska för dig att nå. Ingen tjänar på att sätta högtflygande intentioner om de inte känns nåbara. Inte du. Inte jag. Du ska dessutom känna motivation i att vilja nå dem och då är acceptans ett nyckelord.

N:et står för närvaro. Att man är närvarande innebär att man är närvarande på de möten vi har. Att man förbereder sig och har ett öppet sinne.

K:et står kommunikation. Vår kommunikation är grunden för vårt gemensamma arbete. Sten för sten, kloss för kloss så bygger vi upp något fantastiskt och hållbart. Vi har högt i tak mellan oss, ärligt och med ödmjukhet. Öppna frågor. Öppna svar. Inget är dumt. Inget är fel. Allting är rätt.

A:et här står för ansvar. Jag har ett ansvar att motivera dig, i alla lägen, där du befinner dig och därifrån du utgår. Du har ett ansvar att försöka utföra och pröva på de verktyg och tips jag ger dig. Lika viktigt är att säga ifrån då du tycker att ansvar känns för stort eller fel. Meningen är att du ska utvecklas och känna att du växer, motiveras och känner glädje. Inte tvärtom. Ansvar är viktigt.

D:et står för delaktighet. Att vara delaktig innebär ett engagemang som krävs då man är ett team. Nycklar i ett vinnande koncept inom coachning. Viktigt för Dig och Mig, Oss.

Därav så vill jag att du ska känna dig T.A.N.K.A:D efter att du varit hos mig. Fylld av energi, förundran, nyfikenhet på lära dig mer om dig själv och din utveckling. Nyfiken på att ta dig an världen och andra människor med nya verktyg och förhållningssätt. Våga vara modig.

Jag klarar nog att cykla på den här 😉

Kommentarer inaktiverade.