2021 – bring it on!

När jag tittar tillbaka på 2020 så är det en omtumlande år på många sätt. Givetvis så är Corona något som influerat hela samhället. Människors tankar och beteende. Sätt att leva. Sätt att arbeta. Det har skapat isolering av värsta slag samtidigt som människor har sökt och funnit nya vägar att umgås. För dem som har människor nära, vänner och familjer. För dem som varit ensamma har det slagit hårt. Alla har inte haft en hjälpande hand och det är svårt då skräck, ångest och oro lamslår våran själ. Vi vill inte orsaka någon annan illa eller skada.

Samtidigt finns det företag som inte kunnat arbeta med personal hemifrån. Folk har fått ta sig till arbetsplatsen och ibland setts som ”brottslingar”. Sjukvården har kämpat, svettats och gått igenom ohyggliga arbetsdagar, arbetstider och antagligen fått se saker som vi andra inte kunnat drömma om. Corona finns kvar och har fortfarande krampaktigt tag om vårt liv. Ingen kunde veta dess vägar. Många är dem som velat hitta syndabockar när vi gemensamt kanske bara velat att det vi trodde från början var sant. Att det inte skulle komma någon andra våg. Det skulle bara försvinna. Så vi kan leva vårt liv som vanligt. Som det var ”innan”. Frågan är om det går.

Det har satt djupa spår, på gott och ont. Att vara rädda om varandra som vi har varit i dessa tider har varit fint att se. Att fortsätta tänka till att värna om varandra hoppas jag fortsätter. De som vi möter där ute i samhället, i affärer, apotek, sjukvård, restauranger. Jag hoppas för dem som lidit värst under denna tid att de ska få hitta en ljusglimt.

Därför är det oerhört viktigt att vi tänker till, nu, i ett nytt år.

Hur kan vi inspirera oss själva och andra? Hur kan vi få positiv energi att flöda vidare? Ge komplimanger? Med mjuk hand föra de där negativa själarna till en annan bana? Hur kan vi gemensamt föra energi till främlingars väg? Hur kan vi göra det vi förmår till att föda glädje, leenden? Till nära och kära. Till alla möten som vi åstadkommer, virtuellt eller live.

I denna stressade värld hur kan vi hitta lugn. Stanna upp och rota oss. Ordentligt. Andas in. Andas ut. Reflektera på vad vi söker och behöver.

Allt börjar med att fråga sig den där viktiga frågan. Vad vill jag ha mer av i mitt liv? Vad vill jag attrahera in? Hur vill jag må, i själen och kroppen? Vad kan jag göra för att det ska bli bättre, för mig för andra? Att lägga fokus på det man vill ger resultat. Så är det.

Att ha löften att gå ner i vikt, sluta röka, sluta äta godis är löften som ofta är orealistiska för vi vet redan från början att vi misslyckas (om vi har försökt länge). Ett sätt att hitta mål är att tänka S.M.A.R.T.

Att gå ner i vikt skapar inget varför. Att känna sig pigg, energisk och glad är ett bättre varför.

Att sluta äta godis är ett bra, tufft mål. Men att kanske om det är så att du är ett sockertroll och äter choklad varje dag, flera gånger om dagen minska till en gång om dagen. Sätt delmål. Nåbara. Och slå inte på dig själv om du inte lyckas. Alla har dalar men det är hur vi hanterar dem som säger om vi lyckas. Tålamod min vän, tålamod.

Jag önskar att ni ser på 2021 som ett stort äventyr. Kanske kan ni göra en visionboard för att se vad gillar ni, vad får ert hjärta att slå, vad drömmer ni om, önskar er? En väldigt bra övning. Gör den!

Sen önskar jag att ni tar hand om er kropp, själ och knopp. Alla tre behövs för en bra balans.

2021 – bring it on – I am ready. Are you?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *