Rehab Coachning

Denna utgår från två scenarion. Det ena är

  1. Du har precis blivit sjukskriven av en stress relaterad anledning.
  2. Du ska precis börja återgå till arbetet efter en kort eller lång sjukskrivningsperiod.

Du är i scenario 1

Observera att i vissa fall är det bara vila som klaras av i början, ex vid ett utmattningssyndrom eller en hjärntrötthet. Då får fokus vara på att bara vila och få i sig näring. Kanske kan du få hjälp av någon som kan stötta upp dig i vardagen kring praktiska aktiviteter såsom köra barn eller handla.

Då jag tänker coachning i detta scenario så kan det har gått några veckor, kanske månader men du känner att vara hemma och vila utan att veta vad du ska ta dig till inte känns riktigt bra. Du behöver verktyg, kunskap och ett bollplank så du får en känsla av att du på något vis kommer vidare.

Här kontaktar du mig för att vi ska påbörja en coaching för att få dig på benen igen, hitta glädjeämnen, lära känna dig själv och dina gränser, hitta möjligheter och varianter då du blir låst i gamla tankevanor. Det kan ske via telefon, möte eller mejl beroende på din ork, jag har olika paketlösningar. Vi kommer gemensamt fram till en lösning som passar dig.

Att dag ut och dag in hela tiden känna sig låg kan ofta avhjälpas genom att bryta mönstret. Jag kallar det för Pattern Interruption som är MönsterBrytning och kallar det för PI. När man blir låst försöker man tänka på PI och göra något helt annat, det är enkelt att ta till sig också.

Du är i scenario 2

Du har varit sjukskriven ett tag och ska börja arbeta oavsett om du känner dig redo eller ej. Du är lite orolig för hur det ska gå, hur du ska lägga upp arbetsdagen eller så är du så på gång att du bara vill jobba nu! Det spritter i kroppen på dig. Oavsett vad du känner för känslor så är rehabcoaching enormt bra att få. När man landar på sin arbetsplats igen så är det en helt annorlunda miljö mot sin vanliga vardag, i den nya miljön med sig själv som förändrad, är en Coach bra att ha som stöd vid återinsättning i arbetet. Jag vet. Den kan hjälpa dig hur man gör bra avvägningar för att sakta komma på banan på ett bra och hållbart sätt. Du kanske har svårt att strukturera upp arbetsdagen, hålla fokus, veta vad du ska prioritera, få in dina pauser som du lärt dig eller behöver stöd då du landar i ett av de där hemska bakslagen som du kommer att få. För bakslag får man. Många. Men man lär sig utav dem och att lära sig läsa varningssignaler och inte läsa in för mycket i ett bakslag. Bakslag är små steg framåt. Glöm inte det.

Jag har varit i dessa situationer. Faktiskt i båda. Att känna sig oövervinnerlig när man kommer tillbaka för man har så mycket vilja att klara av det. Att sen halka ner igen och landa i det svarta hålet som man ALDRIG skulle tillbaka till tar på självförtroendet. Besvikelsen är tung att bära. Men att börja arbetsrehabilitera sig tar tid. Ha tålamod. Var snäll mot dig själv och låt det ta tid. Det finns yttre omständigheter som tyvärr stressar på i form av försäkringskassan eller kanske din arbetsplats. Oavsett så är coachning ett bra verktyg för dig att luta dig tillbaka emot, bli hjälpt i att sortera, hur ska du prioritera, vad ska du tänka, hur kan du formulera dig till försäkringskassan eller din chef eller dina medarbetare. Man är inte samma person som man en gång var. Så är det. Det betyder dock inte att man är sämre, snarare en bättre version av sig själv där man börjat förstå att det är viktigt att sätta sina gränser. Det kan man om man får stöttning i hur man lär känna dem och kan se möjligheter istället för brister och vara medveten om vad man själv behöver för att må riktigt bra.

Jag finns för dig. I varje steg. Som stöttning. Med korta svarstider. För det är viktigt då man behöver stöd. På väg upp.

Rehab coaching brinner jag för, för det är så viktigt då man bygger upp sig själv. Att få dessa nycklar tidigt tror jag ger ett snabbare resultatet med ett högt mervärde för dig i livet.

Kommentarer inaktiverade.