Varför vill jag coacha?

Jag har nog alltid varit en vägledande person som har varit engagerad för att motivera och inspirera andra till att se sin inre potential, sin inre väckarklocka som jag brukar säga. Att vi alla förstår att vi alla har unika gåvor och talanger om vi inser att vi har dem. Insikter är ett nyckelord i utvecklingen framåt. Lyssna är en annan gåva som gör att vi kan förbättra oss på att känna in våra egna känslor, tankar så att de inte styr varandra utan utgör en enad, trygg front som gör att vi kan lära oss känna av vårt mående. Just nu. Just här.

Att kunna hitta nya vägar till att läka sig själv är viktigt för mig. Steg mot ett bättre liv, bättre hälsa och personlig utveckling. Att vara en prestationsinriktad person med en hög serviceförmåga är farliga egenskaper i dagens samhälle där mycket fokus ligger på förväntningar och resultat. Ibland också ihop med höga förväntningar ifrån sig själv som eldar på och skapar ytterligare en belastning. Kombon kan ge ett farligt utfall om man inte känner av sig själv på ett bra sätt.

Det är också många gånger så att det är kvinnor som blir sjukskrivna. För att de fortsätter arbetet direkt då de kommer hem. Matlagning, städning, tvätt. Istället för att sätta sig ner och vila så pressar de. Dag ut och dag in. Istället för att kanske bara stanna upp. Sätta sig ner. Säga nej. Sluta springa. Göra en plan så att alla är delaktiga i att samarbeta kring hem och vardag. Det finns inget som är bra med att jaga på sig själv och göra allting. Själv. Det finns ingen som säger att det måste vara så. Vi har genetiska förklaringar till en del av vårt beteende men det betyder inte att det är rätt. Vårt ansvar är att sätta ner foten. Nu.

Jag har själv varit åskådare åt psykisk ohälsa som breder ut sig utan att man ens överväger att se över att ta in verktyg som kan förändra. På ett enkelt sätt. Den ohälsan som existerar på många företag är kostsamt. Direkt. En sjuk individ kostar och en sjuk organisation skadar ryktet som företaget har utåt. Jag vill främja för en frisk arbetsplats. På organisationsnivå såsom på individnivå för att göra skillnad. Alla vinner på om människor har en bra balans mellan återhämtning och arbete. Speciellt om det finns människor som har kunskap och erfarenhet med i processen.

Jag tycker om att få verktyg som jag kan ta hjälp av. Det var därför jag en dag kom på en självhjälps övning som jag kallar för ÖRAT. En bra liten kvällsövning att ta till då du ska gå ner i varv inför natten.

Ö – Ödmjukhet. Har du varit ödmjuk mot dig själv idag?

R – Respekt. Har du respekterat dina behov idag?

A – Ansvar. Har du tagit ansvar genom att ge dig tid till återhämtning?

T – Tid o Tanke – Har du gett dig själv tid att tänka efter innan du fattat beslut? Annars ta dig mer tid, vänta tills imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *