Lär dig säga nej så du kan säga ja

Vad menar jag med det egentligen? Jo när vi har svårt att säga ifrån och säga nej tar det mängder av energi och ork till det vi vill säga ja till.

Säg att du umgås med människor som varken ger dig energi, lyfter dig eller låter dig vara som du är. Då blir du ofta tom och orkeslös, känner att du inte orkar göra någonting då detta har hänt. Du är helt dränerad!

Säg att du medverkar på ett möte på jobbet där du känner dig utanför, kanske lyssnar ingen på dig eller så är kemin men hen eller dem du träffar på mötet inget bra. Även här känner du dig trött, kanske nedstämd och orkar ingenting. Du är tom!

Båda dessa två kan leda till utmattning och stressrelaterade reaktioner som behöver hanteras tidigt så de inte ger långvariga men och sätter spår hos dig per automatik. Det är otroligt viktigt att du säger ja till saker som ger dig energi och som du mår bra av. Väljer bort det som inte gör det, säger ifrån och tar avstånd från det negativa. Målet är alltid att må bra och känna glädje!

Ju mer positivt du för in i ditt liv ju mer energi, glädje och ork får du. Det är faktiskt så enkelt. Har du svårt att komma vidare tänk dig in att din bästa vän sitter mittemot dig och förklarar för dig dessa situationer ovan vad skulle du ge för råd då? Inte skulle du be din bästa vän att stå ut, fortsätta säga ja så hen kan säga nej till era träffar för att hen är för dränerad och tom.

Därför är min önskan att du gör följande:

  1. Fundera på vad som tar energi, i människor och i saker, situationer eller annat?
  2. Fundera på vad som ger energi, gör dig glad och harmonisk till mods.
  3. Titta på listorna. Se till att vattna nummer två och gör mer av det! Se till att låt nr 1 självdö eller om du behöver aktivt ta ett beslut att säga ifrån och säga nej. Gör det!

Ingen har sagt att förändring är lätt men i tunneln finns det ljus. Kanske är synligt nu men det kommer, jag lovar.

Tills dess, HEJA DIG och HEJA MIG! Tillsammans är vi starka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *