Din själs syfte

Det är inte lätt det där. Att svara på frågan, vad vill jag göra och vad gör mig lycklig? Det är många som vill förändra sina liv, sitt arbete, sin vardag men helst inte sig själv. Frågar man människor, vill ni förändras, räcker många upp handen. Frågar man dem, är du villig att förändras då är det inte lika lätt. Det kan bli jobbigt, svårt och man kan få fatta några beslut som kanske inte kommer vara lätta vare sig för sig själv eller för andra människor att ta in.

När man väljer att förändras och gå nya vägar krävs det mod. Det krävs tillit. Det krävs tro. På att man gör rätt val. Vad är rätt val? Vad är det som säger att det beslutet du just nu tog var rätt? Jag hörde en klok man som sade en sak som jag tycker är viktigt att ta in. Innan du fattar ett beslut, gör ett val, fråga, har detta något med min själs syfte att göra?

Innan du gör ett val eller ska fatta ett beslut, litet eller stort, fråga dig själv, har detta något med min själs syfte att göra?

Jag tror att man många gånger gör så man alltid brukar. Per automatik. Vilket leder till samma beteende. Samma mående. Samma historia. Samma resultat. Om och om igen. Man vill förändras men man tror att det är andra saker som måste förändras för att man själv ska kunna börja göra det. Det är fel. Det börjar alltid med en själv. Och att inse att förändringen tar tid. Det går inte på en dag. Det krävs övning. Varje dag. Man måste KÄNNA i hela sin själ att man förstår vad man VILL förändra. Sedan börjar man gå åt det hållet. Kliver över stenarna. Öppnar de låsta grindarna. Klättrar över kullen. Klappar katten på grindstolpen. Kisar mot solen och njuter av strålarna. Vinkar åt den lilla familjen som sitter i gläntan. Viftar bort alla flugor som envisas med att cirkulera runt bara dig verkar det som. Vilar en stund i skuggan. Tar på sig en extra jacka när det blir kallare och vinden ryter i öronen. Knyter halsduken runt halsen och tar på sig mössan för att inte bli stelfrusen. Stannar i värmen, reflekterar över en kopp varm te.

Det tar tid att förändras och det finns ofta alltid hinder. Hinder som ska lära dig någonting. Kanske är det chefen som påtalar någonting som du blir ledsen över men stannar upp och funderar. Vad är det i detta som gör mig ledsen och hur kan jag välja glädje istället (Kay Pollacks ord). När det inte alls går som du tänkt dig på ridturen och hästen envisas gå höger när du vill vänster. Vad är det på turen som gör att ingenting fungerar? Känner du verkligen att det här är det du vill göra eller är det för någon annans skull?

Vad är ditt själs syfte? Vad älskar du att göra och må bra av? Gör det mer. Så enkelt är det. Om andra säger att det är tråkigt, trist och meningslöst så SPELAR DET INGEN ROLL. Din själs syfte är unikt. Har ingenting med någon annan att göra. Så försök då och då att fråga dig;

Vad är min själs syfte? Är detta något som får min själs syfte att bli lycklig och må bra? Gör det. Gör det mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *