Boktips i maj – Tid att leva -ACT -tio veckors program

Det är inte lätt att läsa om man är sjuk i utmattning. När jag första gången hamnade i utmattningssyndrom så var jag väldigt upp i varv. Jag var jättetrött men hjärnan gick på som en tornado. Mjölksyran i armarna gjorde att jag inte kunde googla som jag ville och jag fick vila efter bara några sekunder för att sen envist googla vidare. Jag skulle hitta botemedlet och bli frisk snabbt. Det skulle inte vara så svårt tänkte jag. Trots att jag inte klarade av olika typer av meningar när jag skulle prata kunde jag titta på en sida och skumma igenom den för att sedan vara helt slut.

Det var givetvis inget bra att hålla på så här. Men jag var så livrädd att bli deprimerad, att inte hitta ut ur den mörka, mörka dimman som omfamnade mig. Jag var så i obalans och en dag kändes som en månad. Varje dag blev för mig en överlevnadsresa. För att få i sig mat. För att klara av att hålla hoppet uppe när det ibland bara var mörkt. Hur skulle jag bli frisk om jag varken hade en kropp som hade energi eller en hjärna som fungerade? Då jag blev sjukskriven 17 år tidigare hade jag fysiken kvar. NU fungerade inte den heller.

Jag fick ett tips då på en bok som man gick igenom ett kapitel åt gången, per vecka. Tid att leva – ACT – tio veckors program.

Mer om boken kan ni se här, www.tidattleva.nu. Jag tycker det var en otroligt bra bok som förklarade mycket för mig och som gav mig tips. Kanske något för er också? Den är bra för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *