Vad är ditt Mindset?

Det finns så mycket som vi vill förändra i vårt liv. Några vill stressa mindre, återhämta mer. Skapa rutiner för mindfullness, träning eller annan aktivitet som ska främja vår hälsa. Andra vill äta nyttigare, hoppar på dieter eller andra matfrämjande åtgärder för att att utesluta olika delar i kosten. Andra vill se på sig själva mer positivt, snällare, mer omtänksamt och varmt. Andra vill hitta sig själv i relationen, kanske på nytt sätt i en ”gammal” relation eller förändra tankesättet då de träder in i en ny relation. Andra kanske vill hitta nya vänner, bygga nya relationer som ska ge mer energi och glädje. Oavsett, så handlar allt om att i de fallen ha ett nytt mindset.

Att ha ett gammalt mindset i en förändring är dömt att misslyckas. Man måste ha ett mindset som är anpassat och främjande för de nya stegen man ska ta. Vill man verkligen gå ner i vikt exempelvis så tjänar inte tankar som att ”fy vad tjock jag fortfarande är”, ”undrar om det verkligen är så bra, det här som jag nu äter”, ”det är så tråkigt att äta den här maten och det kommer inte göra någon nytt”. På detta så kanske man väger sig flera gånger eller tittar sig i spegeln med sitt ”gamla” mindset.

Man måste gå in med nya fräscha tankar. Heja mig, nu ska jag må bra, känna glädje och tycka om mig själv. Vad stark jag är som tar tag i detta och värnar om mig själv. Där är jag i spegeln och en dag så kommer det kännas ännu bättre när jag kommit igång med bra mat. Som dessutom främjar min inre hälsa. Att må bra är viktigast för mig och det är därför jag gör detta.

Vi hejar – människa som djur !

Att ändra mindset och attityd mot de steg vi ska gå är uteslutande det som gör att vi får ett resultat som främjar oss. Vårt mående. Våra beslut. Våra belöningar. Att ha ett mindset som inte är för snävt utan som är positivt. Som har tålamod. Som vet att det är tufft i början att förändra sig men med envishet går det. OM MAN VILL! Det finns ingenting man kan göra för att hjälpa någon som inte vill.

Så är det bara. Det man vill, gör man. Vill du inte gå och träna, så gör du antagligen inte det. Simple as that! Ska du säga ifrån i en relation så kommer det också vara lite tufft i början för där är det inte bara du som kommer känna av din förändring utan även din partner. Har du varit den som ordnat, grejat och fixat det mesta och nu plötsligt börjar välja dig själv mer. Säger nej då du brukar säga ja. Det får en motreaktion, oftast men leder i längden till något bra om du har en partner som älskar dig. Precis som du är. Precis som det ska vara.

Så börja förändra ditt mindset så kommer din dag förändras. Det lovar jag dig.

Med nytt fräscht mindset ger du dig själv bästa förutsättningarna till att lyckas förändra det du vill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *